5Strike Forum

5Strike - Информационен център => Официални съобщения => Темата е започната от: Sabaku Rou в Март 05, 2017, 11:06:46 pm

Титла: Анкета:Промяна по енергията.(Приключила)
Публикувано от: Sabaku Rou в Март 05, 2017, 11:06:46 pm
Здравейте командири, поради многото оплаквания свързани с таймера с колегите намерихме решение.В тази тема ще ви обясня от какво ще се състои промяната и какво точно ще се промени.

Какво е енергия?:

Енергията е елемент от играта който показва вашият процент живот на войниците и в зависимост от нея вашите войници започват битката на определен процент от живота си.Когато енергията свърши вие или трябва да изчакате определено време за да направите още битки или да ползвате злато за да прескочите това време и енергията ви да се презареди.

В момента тази енергия ви позволява да направите 60 битки,след което за да направите например още 60 битки трябва да изчакате 60-минути или да презаредите енергията чрез бутона "Моментално възановяване на енергията" който е на стойност 15 злато, като всяка минута е равна на 1 битка, ако направите 15 битки за да се презареди енергията на 100 процента вие ще трябва да изчакате 15 минути.
1 битка = 1 минута
60 битки = 60 минутиОт какво ще се състои новата промяна по енергията?:

Новата енергия ще ви позволи да правите 8-пъти повече битки, но за сметка на това за да ви се презареди енергията на 100 процента ще изчаквате 8-пъти повече.

Това значи че вашата енергия ще бъде променена от 60 минути на 480 минути,така вие за сметка на един таймер вместо да правите 60 битки ще правите 480 битки,промяната също така ще промени и цената на "Моментално възановяване на енергията" която от 15 злато ще поскъпне на 120 злато  и също ще ви възтановява таймера на 100 процента.

Например ако вие направите 200 битки и желаете да изчакате вашият таймер да бъде зареден на 100 процента, ще трябва да изчакате 200 минути.
1 битка = 1 минута
480 битки = 480 минутиАко вие не желаете тази промяна да бъде осъществена и гласувате с "Не" препоръчително е да опишите причината поради която не сте съгласни с това въведение.


Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: ApMaGeDoN в Март 06, 2017, 12:44:28 am
Аз съм против това тъй като това няма да промени абсолютно нищо, това единствено ще промени времето в което презареждаш а то е 5 секунди ако биеш постоянно а така ще спестяваш секунди колкото за една битка горе/долу не виждам смисъл това да се променя освен ако не се измисли нещо от сорта на Лепенката която беше преди години или да се направи таймера не 120 а 100...
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: rb77 в Март 06, 2017, 01:07:05 am
    Отговорих с "не" и веднага ще ви обясня защо! И промените по статистиките на дрехите и тази с таймера, са абсолютно ненужни и безпредметни според мен! Какво всъщност променяте, отговарям ви без да се замисля- АБСОЛЮТНО НИЩО! Промените по статистиките на дрехите и уникатите важат за всички, дали някой ще закупи екип на определено ниво и той му носи 10 щети  и 40 успешен или 100 щети и 400 успешен, е АБСОЛЮТНО ЕДНО И СЪЩО! ЕФЕКТА ОТ ПРОМЯНАТА, Е НИКАКЪВ! Премените по статистиките на уникалните предмети също не променя нищо по същество, освен, че дава предимство на тези, които вече са ги закупили, т.е. дава предимство на старите играчи пред новите, вредна промяна като се вземе предвид, че основния проблем на сървъра в момента е активността!
    Новата промяна с таймера, е малко по-полезна и то най-вече затова, че  дава облекчение пред играещите, да не висят нонстоп пред компютрите, а да направят доста по-голям обем от битки наведнъж! Но и това не променя по същество същността на таймера, цената за възстановяване на енергията си остава същата - старата цена умножена по 8!
    Разбирам, че искате да повишите интереса към играта, но начина е само един и той не е в козметичните "промени", които правите!
     Просто удължавате агонията и на малкото останали играчи в сървъра, които за жалост скоро ще намалеят, поради ниската активност и еднотипните войни с много по-силни кланове, в случая с един и същ такъв и невъзможността да се печели ресурс от тях! А това възпира и част от имащите желание да зареждат ресурс от трезора, тъй като постоянно губят войните, респективно ресурса!
    Сега след този коментар и да ме баннете, заради уронване престижа ви или този на играта ми е все едно, така или иначе вече не играя от началото на този месец!
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: bksi в Март 06, 2017, 02:41:30 am
Според мен това е поредната безмислена промяна. Единствено улеснява това, да не висиш целодневно пред компа, а да имаш малко време да свършиш някаква друга работа.
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: kingkong в Март 06, 2017, 07:02:44 am
здр аз съм за промяната най малкото което е в плюс е това че няма да се налага да се стои пред компа по цял ден а всеки ще може да си прави битките спокойно също така ще може и да си прави войната когато иска и няма да се притеснява че е на работа и т.н. а тези които мислят че голда за вузстановяване е много то е 1 и също но мога да дам примерно като допълнение таймера да падне на 100голд примерно като компенсация за рези които мрънкат лек ден на всички
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: corg1 в Март 06, 2017, 08:00:07 am
Гласувах ЗА, защото тази промяна ще спести харченето на злато за енергия! Който иска да прави много битки, ще купува таймера така или иначе. Ако промяната се приеме, ще мога за правя 480 битки след 00:00ч, още 480 битки на сутринта и още 480 битки вечер! Така няма да давам злато за таймера и ще мога да правя повече битки от преди.
А вие които не сте съгласни, по колко битки правите във войните?

Иване пак се изказваш без да мислиш! Промените по екипа и уникатите се направи за да се изравнят статистиките  с максималното ниво на войниците - 1000
Никой не беше доволен да дава 1500 злато за 80 броня с 1/5 бонус брони или 120 щети с 1/5 бонус щети! Това няма отношение дали си слаб, силен, нов или стар играч! Ако нямаш униката, няма да си силен така или иначе! Новият играч ако иска да е силен, ще си купи уникатите и екипа, както всеки от нас! И сега след тези промени слабите играчи имат повече шанс, защото спец. щетите се вдигнаха много! И като ги умножиш по умението на войника, това дава шанс на слаб играч да бие силен с анти стратегия!

Ама нали е по-лесно да сме хейтъри...
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: lubo82 в Март 06, 2017, 08:30:52 am
За промяната
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: NESHEV84 в Март 06, 2017, 09:16:10 am
Аз гласувах ЗА!
Защото виждам голям плюс в това че: Времето което ще се отделя за играта ще е много малко, няма да ме натоварва когато не влизам 7 пъти по 10 минути днес за да си направя битките с вафли например!
В по горните коментари дори и хората които са против виждат този плюс!
 Иване! Коментара ти за екипа и уникатите е....няма нужда да казвам!
И ти нали се отказа за винаги от играта, като е така защо продължаваш да влизаш да даваш коментари и мнения?
Както каза корг!
По-лесно е да си хейтър.
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: BETZIKA® в Март 06, 2017, 09:40:57 am
Гласувах "За". Изцяло подкрепям коментара на corg1!
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: The Black Widow в Март 06, 2017, 11:05:56 am
Определено е добра идея. Гласувах ЗА!
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: JOE BLACK в Март 06, 2017, 07:04:47 pm
Против ! Да кажем , че вчера съм загубил всичкото си злато във война . Как да си купя моментно възстановяване от 120 злато за да спечеля днешната война ? Или пък днес ми е достатъчно да направя 600 битки , нямам време за повече - не мога ! трябва да дам 120 злато и да не направя максимума битки , пак съм на загуба ! Да кажем днес губя войната , съответно въобще не участвам в нея ! Обаче имам време да поиграя . Кои акаунти точно да бия 900 пъти ??? то няма толкова смислени битки , биеш генералите за пари и приключваш ! Какво ще биеш толкова пъти ?
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: niga1 в Март 06, 2017, 09:06:55 pm
За!
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: 5strikeR21 в Март 06, 2017, 11:06:04 pm
За . Освен,че времевия ангажимент на играча  към играта ще се разтовари ,би могло да повиши и динамиката и сюрприза във войните.  Обмислете малко цената на презареждането в посока надолу ,примерно 100,а не 120 злато.
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: corg1 в Март 07, 2017, 07:59:56 am
Има и други варианти да се раздвижи играта. Таймера беше измислен за да забави играта и да спре с кликърите.
Може таймера да остане и в този вид - 60 битки, но цената му да бъде символична 2-3 злато. Обаче да се премахне дропа на злато от битки. Това ще спре точенето на ресурс чрез скриптове/кликъри.
Това беше и проблема в миналото, много хора си пускаха програмките да събират дропа и си лягаха. На сутринта имаха по няколко хиляди злато! Затова няма дроп-няма проблеми.
Друг вариант е да няма таймер, да няма дроп и цената на кенче да се вдигне няколко пъти.

Според мен това би раздвижило битките.
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: ApMaGeDoN в Март 08, 2017, 02:47:47 am
Нека се разпиша и аз отново тук, тъй значи от всички коментари които са със (ЗА) за тази промяна успях да разбера само едно и то е че всички напреднали играчи го искат, а аз доколкото разбирам със тези (БЕЗСМИСЛЕНИ) промени се цели да се привързват нови играчи а не да се угажда на хора които не стават от компютрите си всеки гласува със за и аргументите са му за вафли за туй за онуй е нали искате нови играчи как ще ги докарате като правите промени които угаждат само и единствено на 15/20 човека от цялата игра.

Нека не е празен поста...
Против, защото ако си начинаещ играч и имаш да примерни 50 злато(от дневния бонус и нещо останали)
общи 70/80 злато и ако ти трябват 120 злато за рефреша на таймера как ще го направиш ще си чаках като затворник време което няма как да те устройва за игра, и със какво това ще допринесе към това да не седиш пред компютъра като трябва да изчакаш 480 МИНУТИ да ти зареди таймера ако имаш 30 минути правиш 30 битки +480 от първия таймер(като начинаещ играч) та на мен 510 битки ми стигат само за една десета от битките за генерали камоли ако вдигаш нива трупаш пари и т.н. т.н.
Против защото това ще откаже и малкото останали играчи (голяма част от тези играчи са на повече от 19/20 години всеки работи почти и как се очаква ако за целия ден имаш някакво примерно работно време да направиш 3 таймера ако нямаш злато и трябва да ги чакаш? 480+480+480 минути са 24 часа ако ти работиш по 12 часа на ден как ще правиш битки ако нямаш злато да реснеш таймера
Предложение, да се преосмисли цената на рескането или по малко време да речем 120 минути или 480 битки но за 90/100 злато :)
П.С. не мога да разбера защото админите правят промени угаждащи само и единствено на някои хора от играта а не да правят нещо което (евентуално) би докарало нови играчи?
 ::)
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: wosh1997 в Март 08, 2017, 05:16:59 am
приложете малко елементарна математика и ще схванете малко от малко позлата на промяната...
с тея 480 битки без да се занимавам да презареждам мога спокойно в средата на деня да си взема 6 кенчета + бонбон и същия този бонбон да го ползвам за 2-рият ден и за тези 2 дена 1-вия ден ще имам печалба от 30-40 злато а при 2-рия ден в който също ще взема кенчета печалбата ми ще е 2-йно по голяма.
при сегашното положение ако исма да направя точки за  6 кенчета + бонбон на 1 дъх ще изляза със 100-тина злато загуба без значение каква е войната дали ще е 1000 на 999 или 1000 на 0.
колкото до новият играч той ако ще реска за да прави над 500 битки за даден момент няма да има значение как ще ги дава дали ще е на 50 пъти или на 1-път.
но колкото до този нов играч който няма да реска още в първите си 10 мин ще може да направи сулидни атаки а не след 60 таки да дреме 1 час да си чака таймера.а това че ще се чака 480мин АРМАГЕДОН няма никакво знчение защото ако имаш време да чакаш 60 мин ще ти се заредят 60 мин и при сегашният таймер и пак може да си направиш 60 битки...
но за сметка на това ако има 2 часа работа и после се върне няма таймера му да е забил на 60 а ще има 120 заредени битки които да направи.ако не можеш да си сметнеш колко злато ще ви трябва за 1 война не ми се мисли как сте минали 4-ти клас...
напълно за съм който иска ще си реска и ще си прави биткита по един или друг начин но тези които не презареждат ще имат 500 битки за които няма да се налага да изхарчат 120 злато за презареждане ако искат да ги правят сега и може да ги ползват за кенчета и тн...
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: corg1 в Март 08, 2017, 08:27:40 am
хахаха, ей тоз Армагедон е голям веселяк!
По невежо изказване не бях чувал!
Викаш, няма да имаш 120 злато да презаредиш, ама вече ще си направил 480 битки набързо! Нали така?
Ама иначе имаш злато да презареждаш на всеки 60 битки?!?!?
 Точно така, промените угаждат само и единствено на 15-20 играча!
Искам само да ми обясниш как се правят промени в игра с цел привличане на нови играчи????? И какво разбира новият играч от таймери, като той даже не знае че има такава игра?
Освен това аз не чух до сега един нов играч да се оплаква от таймера!?!?!? 

И като се върнеш от работа, кое е по-добре за теб? Да имаш пълен таймер с 60 атаки или с 480 атаки?

Отивам да си направя ритуално сепуко!
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: NESHEV84 в Март 08, 2017, 09:50:52 am
Здравей, Армагедон.
 ще ти отговоря на коментара който си написал до тук!
Да кажем че днеска искаш да направиш 1000 точки във война.
Каква е разликата дали ще презаредиш таймера 1 път за 120 злато ли 8 пъти за 15? Никаква!
 Разликата е: За 1000 точки във война сега купуваш бонбон 25 злато,12 енергии за 180 злато и за презареждане за да ги направиш тези грубо 1000 точки са 240 злато, общо стават 445 злато!
 С новия таймер ще дадеш за 1000 бързи точки във война 25 злато за бонбон, 180 за същите енергии и един таймер от 120 злато и прави общо 325 злато! Ти ми кажи Армагедон каква е разликата?
 А да не говорим ако ги купиш тези енергии и изиграеш едната половина от битките през деня и после другата половина вечер че реално ще си дал както и всички 25 злато бонбон и 180 за енергии и си направил 1000 точки. То и сега може да ги направиш но трябва да влезеш грубо 18 пъти да направиш таймерите като ги извадиш от 24 часа ти остават за спане 6 часа ако си ок нямаш грижи. Хората спряха да играят повечето защото нямат времето за игра което е необходимо да се отделя в момента.
Да не говорим че преди да пишете можете да сметнете че с голям таймер както предлагат да го направят ще се харчи по-малко злато. Бързате да напишете без да мислите. И това ще е добре за две важни неща, времето отделяно за играта както и изненадващите войни! Със злато за бонбон и енергии в една война ще е по евтино няма да харчиш злато за таймери, а сега хем бонбон трябва да се купи, енергии и да даваш злато за таймер. Кое е по-добре помислете вие сами.
До колкото знам и прочетох промените по играта таймера до ниво 300 струва 4 злато!
Друго само да вмъкна, хората която управляват тази игра разбират много в пъти повече от всички играчи събрани заедно! Ако хора като БУРИЯ77 я разбираше толкова много нямаше да е играч а собственик на такава подобна игра. Лошото е че от вашите негативни коментари които не са свързани пряко с темата  настройва и други играчи, които са като тези които пишат без да мислят.
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: spaiderxxl в Март 08, 2017, 07:15:04 pm
Гласувах ЗА, защото тази промяна ще спести харчене на злато
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: niga1 в Март 08, 2017, 07:31:59 pm
Бааа........ хора какви са тия аргументи за ПРОТИВ?!?Едно и също е само дето не ти светят светкавици,че трябва да се лекуваш.Спиране на дроба увеличаване цената на напитката и премахване на "Ерекцията"!След като не може да се премахне Ерекцията поне да и се увеличи времето.Браво за промените
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: corg1 в Март 08, 2017, 11:06:11 pm
Направете промените пробно за 1-2 седмици, после върнете стария таймер и питайте отново дали го искат! Щото некой хора имат само вЕтър между ушите....
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: bucito в Март 10, 2017, 12:10:54 am
39 гласували... мисля, че активната част на сървъра е дала своя вот!
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: The Crow в Март 11, 2017, 11:52:04 pm
За! ;) ;)
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: malikzver в Март 12, 2017, 02:06:03 pm
Твърдо  " ЗА " . И ще съм по-доволен ако бонуса може да се качва на части /както когато се мести ресурс към хазната на клана/ ,а не както сега -да се вдига целия на 100%
Титла: Re: Анкета:Промяна по енергията.
Публикувано от: fantomas в Март 12, 2017, 09:46:18 pm
За промяната!